Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szerencsi Eugén tovább késik az MTV-n

Vágólapra másolva!
A tervek szerint vasárnap indult volna az EU-ismeretek bővítését célzó rajzfilmsorozat vetítése az MTV-n. A csatorna vezetése ugyanakkor úgy döntött, kerüljön közelebb a kezdés az őszi struktúrához. A sorozatot eredetileg még a csatlakozásról döntő népszavazás előtt akarta vetíttetni a megrendelő két tárca. Az MTV már újabb részek megrendeléséről is döntött. Az első részben Szerencsi Eugén és többi főszereplő olyan dalt énekelnek majd, ami a tavaszi választásokra buzdított volna.
Vágólapra másolva!

A tévéműsorban még úgy jelent meg, hogy augusztus 10-én kezdik az EU-ismeretek bővítését célzó Szerencsi, fel! című rajzfilmsorozatot vetíteni az MTV-n. Az esély meséje alcímű filmet azonban nem adták le vasárnap. "Csúszik az adás, hogy közelebb kerüljön a kezdés az őszi struktúrához" - mondta az [origo]-nak Csorba Mária, az MTV sajtóreferense.

A rajzfilmsorozat elkészítésére a Külügyminisztérium és a Belügyminisztérium együtt írt ki pályázatot. Az eredeti tervek szerint a sorozat vetítését még az EU-csatlakozásról döntő népszavazás előtti héten, vagyis április elején akarták megkezdeni. A közbeszerzési eljárás nyertese a GiroMedia Reklám és Kereskedelmi Kft., az Animation.hu Stúdió Filmkészítő és Forgalmazó Kft., valamint a Super Fly Films Inc. által alkotott konzorcium lett. A kiírás szerint 35 darab, 4-6 perces filmet kellett elkészítenie a cégeknek.

A sorozatot ugyan még el sem kezdték vetíteni, de az MTV vezetése már döntött arról, hogy a 35 részen túl is lesz folytatás. Csorba Mária az [origo]-nak azt mondta: még nem tudni, hány plusz részt készíttetnek el. Az MTV a sorozat folytatását az EU-pályázaton elnyert összegből tervezi.

A Gát György és Rufusz Ferenc által rendezett rajzfilmsorozat első része 5 perces. A szöveget többek között Gát György és Trunkó Barnabás írta. A rajzfilmfigurák hangját többek között Haumann Péter, Hegyi Barbara, Gregor József, Kern András kölcsönzi. Az első részben a tartalom szerint bemutatkozik a Szerencsi család. Eugén, a rosszcsont tinédzser, közvéleményt kutat a helyi rádió számára arról, ki hogyan szavazott április 12-én. "Manó bácsi, a szellem szkeptikusan morog, mint mindig. De a többiek nem hagyják magukat, együtt éneklik a vidám dalt: Kezed a szívedre, igent az esélyre, jövőnk a tét!" - áll a megjelent előzetesben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről