Arnie mégsem lesz kormányzó

Vágólapra másolva!
Arnold Schwarzenegger a Terminátorként is ismert hollywoodi színész mégsem indul harcba Kalifornia kormányzói posztjáért - jelentette be Rob Stutzman a Republikánus párt szóvivője.
Vágólapra másolva!

Stutzman egy szerda esti rádióinterjú alkalmával tolmácsolta Schwarzenegger döntését. A szóvivő szerint egy előző este kapta meg a megerősítést a hollywoodi színésztől, hogy nem indul a kormányzói posztért. Duf Sundheim, a kaliforniai Republikánusok vezetője szerint még él egy kis remény, hogy Arnold jelölteti magát.

A színész családi környezetéből azonban szöges ellentétes hírek szivárogtak ki: Schwarzenegger akkor sem jelöltetné magát, ha az idősebb Bush, Ronald Reagan és Gerald Ford együttesen kérnék erre. Schwarzenegger felesége, Maria Shriver ellenzi legerősebben férje politikai pályafutását, mondván a család inná meg a levét, különösen a gyerekek ha apjuk napi húsz órát politikával foglakozna.

Nem is olyan régen az osztrák születésű, amerikai állampolgár Schwarzenegger komoly ambíciókat mutatott a Republikánus párt vezéregyéniségeként kivenni részét a politikából. Felesége a meggyilkolt John F. Kennedy unokahúgaként az Egyesült Államok legprominensebb Demokrata családjának tagja.

Valószínű, hogy a Terminátor döntésében az is közrejátszott, hogy nem kívánt családon belüli politikai viszályba bocsátkozni. Mindenesetre szimpatizánsai számára a mozik vásznán továbbra is látható marad a "majdnem" kormányzó Schwarzenegger.