Meleg diákoknak nyitnak iskolát New Yorkban

Vágólapra másolva!
Ősszel kezdődik meg a tanítás abban a New York-i középiskolában, amelyet kifejezetten homoszexuális tizenévesek számára alapítottak. A város polgármestere szerint jó ötlet a speciális intézmény indítása, mert a több iskolában gyakran zaklatják a melegeket. Más konzervatív politikusok ugyanakkor úgy vélik, nincs szükség külön homoszexuálisokkal foglalkozó iskolára.
Vágólapra másolva!

Külön középiskolát alapítanak a meleg tizenéveseknek New Yorkban. A brit Guardian beszámolója szerint az ősszel megnyíló iskolában várhatóan száz homoszexuális diák kezdi meg tanulmányait. Az iskola igazgatója, William Salzman közölte: a 14 és 18 éves diákok a kötelező tantárgyak mellett speciális számítástechnikai, művészeti és főzési órákon is részt vehetnek.

New York republikánus polgármestere, Michael Bloomberg támogatja az iskola alapítását. Szerinte ugyanis a meleg és leszbikus tizenéveseket a vegyes iskolákban sokszor zaklatják és bántják a többiek.

William Salzman szerint az iskola példa lehet az Egyesült Államok és az egész világ számára. Az igazgató hozzátette, az a céljuk, hogy diákok túlnyomó része, 95 százaléka a középiskola elvégzése után bejusson az egyetemekre, főiskolákra.

A Greenwich Village városrész egyik felújított épületében megnyíló iskolát a gyilkosság áldozatául esett Harvey Milk után nevezték el. Harvey Milket - aki egyike volt azoknak a politikusoknak, akik elsőként vállalták másságukat a nyilvánosság előtt - 1978-ban ölték meg a San Franciscó-i városházán.

Az iskola megnyitása heves tiltakozást váltott ki egyes jobboldali politikusokból, akik szerint nincs szükség ilyen intézményre - írja a Guardian. Mike Long konzervatív New York-i politikus például olyan kérdéseket tett fel, miszerint létezik-e homoszexuális matematika, illetve hogy különbözik-e egyáltalán bármiben is a melegek és a heteroszexuálisok oktatása. Long hozzátette: ezen az alapon külön iskolát kellene alapítani a kövér gyerekeknek is, akiket szintén kicsúfolhatnak a társaik.