Irak: jelentős fegyverraktárra bukkantak

Vágólapra másolva!
Jelentős mennyiségű fegyvert és robbanóanyagot rejtő titkos fegyverraktárra bukkantak az amerikai katonák az iraki fővárostól északra fekvő Szamarrában.
Vágólapra másolva!

Az iraki hadműveletekért is felelős amerikai középső parancsnokság pénteken közleménye szerint a 4. gyalogos hadosztály katonái csütörtökön bukkantak rá a jelentős mennyiségű fegyverre és robbanóanyagra a Bagdadtól 125 kilométerre északra fekvő város egyik házában, illetve egy bunkerben.

A titkos lerakatban különféle fegyvereket tároltak, köztük rakétavetőket, golyószórókat, puskákat, 45 ezer dinamit rudat és lőszereket. Az amerikai katonák az említett bunkeren kívül két másik rejtekhelyet is felfedeztek, s most veszik számba, hogy azokban milyen eszközöket rejtettek el.

Egy amerikai katonai szóvivő előzőleg bejelentette, hogy a 4. gyalogos hadosztály katonái péntekre virradó éjszaka őrizetbe vették a hatalmától megfosztott iraki elnök, Szaddám Huszein tizenhárom hívét Tikrítben. A Bagdadtól 180 kilométerre északra fekvő település Szaddám Huszein szülővárosa és hatalmának egyik fellegvára volt.