Politikai gyilkosság a New York-i városházán

Vágólapra másolva!
Politikai ellenfele lelőtt egy városatyát szerdán a New York-i városháza galériáján, emberek tucatjainak szeme láttára. A támadót ezután egy civil ruhás rendőrtiszt lőtte le.
Vágólapra másolva!

Az áldozat, a 41 éves, fekete bőrű James Davis keresztes hadjáratot folytatott a nagyvárosi erőszak ellen. Gyilkosa, a 31 éves Othniel Askew, aki Davis ellenfeleként kívánt indulni a következő önkormányzati választáson, vele együtt érkezett az városházára.

Davis elvezette Askew-t a biztonsági ellenőrzés mellett - mondta szerda este Michael Bloomberg polgármester, aki nyomban elrendelte az ellenőrzés szigorítását. Ezentúl mindenkinek át kell haladnia fémdetektorokon - jelentette ki.

Askew - aki Davis közelében ült az ülésteremre néző, első emeleti galérián, ahova a látogatókat is beengedik - hirtelen fegyvert rántott, és rálőtt a városatyára. Davis mellkasába két golyó fúródott. A biztonsági tiszt lentről tüzelt a támadóra, öt golyót eresztve bele. A galériáról nyíló irodákban mintegy százan tartózkodtak, amikor a lövöldözés kirobbant. Tucatnyi lövés visszhangzott, s az alkalmazottak íróasztalaik alatt kerestek fedezéket.

Gyilkos és áldozat egyaránt a kórházba szállítás közben halt bele sebeibe. Davist 2001-ben választották önkormányzati képviselővé, korábban rendőrtiszt volt.