Három embert mentett ki a lángokból a pókember

Vágólapra másolva!
Pókemberként mászott fel egy férfi New York Bronx negyedében egy ház külső falán, hogy a tomboló lángokból kimentsen három embert, köztük egy kétéves csecsemőt. Az életmentő Freddy Alamónak egy tizenéves fiút nem sikerült kihoznia az épületből, ő a tűzvész áldozatává vált.
Vágólapra másolva!

Alamo otthonában volt, mikor észlelte a közeli épületben keletkezett tüzet. Azonnal tárcsázta a tűzoltókat, de mivel mindenkit ismert az égő ház lakói közül, maga is segítségükre sietett.

"Abban a pillanatban nem tudtam másra gondolni, csak, hogy odajussak" - mondta az állás nélküli festő a New York Postnak. A zárt bejárati ajtón azonban nem tudott átjutni, így a külső falon kezdett felmászni a legfölső szint felé. A férfi gyermekkorában szívesen mászott fára és póznára, ez alkalommal is ezt a készségét vetette latba, hogy minél több emberéletet mentsen meg.

A ház felső szintjén lakott sógornője és annak családja. Alamo az utcára néző hálószoba ablakán egy magával cipelt kővel dörömbölt és a bent lakók nevét kiáltotta. Választ azonban nem kapott, így visszamászva az utcaszintre az alsó lakásokban lakókat riasztotta. Amint az alsóbb szinten lakók az utcára menekültek, Alamo és egy Wilfredo nevű szomszéd behatoltak a füsttel elárasztott lépcsőházba, hogy a többi lakót is kijuttassák. A fölső szintre képtelenek lévén felmászni, Alamo ismét az utcára sietett, és újra megmászta a falat. A fojtogató, füstös lakásban végre megtalálta sógornőjének menyét, annak férjét és kétéves fiukat. Kimenekítette őket a lakás teraszára, és az időközben kiérkezett tűzoltóknak nyújtotta át a gyermeket, míg az anyát maga segítette le az időközben felállított létrán. Sógornőjének 17 éves fia, Steven Santos életét vesztette a tűzvészben, melynek okát még vizsgálják a New York-i hatóságok.