Bagdadba érkezett az előkészítő csoport

Vágólapra másolva!
Megérkezett csütörtök este Bagdadba az iraki magyar szállító kontingens kitelepülését előkészítő hattagú csoport. A jövő héten további 50 fős csoport követi őket.
Vágólapra másolva!

Isaszegi János mérnök-dandártábornok, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Hadműveleti Csoportja parancsnokának ismertetése szerint a katonák egy AN-26-os szállítórepülővel csütörtökön reggel indultak el Szolnokról, és Törökországon át két leszállással érték el az iraki fővárost. Innen a nemzetközi erők biztosításával pénteken jutnak el Al Hillahba, ahol a magyar kontingens tábora lesz.

A hat katona csatlakozik egy már kint tartózkodó logisztikus társukhoz. A csapat a jövő héten utazó mintegy 50 fős előkészítő csoport, illetve a főerő táborozásához, elhelyezéséhez szükséges teendőket végzi. Az összesen 300 fős magyar kontingens többi katonája a tervek szerint augusztus közepén utazik és szeptemberben kezdi meg munkáját.

A magyar szállító zászlóalj tábora Babilontól 10 kilométerre található, ahol lengyel és bolgár katonákkal laknak majd együtt, s lengyel parancsnokság alatt teljesítenek szolgálatot. Kezdetben sátrakban laknak a katonák, mindaddig, míg az amerikaiak helyre nem hozzák a helyszínen lévő laktanya épületeit.