Lövöldözés egy amerikai repülőgépgyárban

Vágólapra másolva!
Legkevesebb hat személy vesztette életét és nyolcan megsebesültek abban a lövöldözésben, amely kedd délben történt a Lockheed Martin repülőgépgyár meridiani telephelyén. Az ismeretlen gyilkos az ámokfutás után önmagával is végzett.
Vágólapra másolva!

Önmagával is végzett az a férfi, aki gyilkos ámokfutást hajtott végre a Lockheed Martin repülőgépgyár Mississippi állambeli meridiani telephelyén kedden délelőtt. A férfi öt személyt megölt és nyolcat megsebesített, mielőtt félautomata fegyverével önmagával is végzett. A sebesülteket kórházban ápolják, több személy állapota súlyos.

A gyilkos a 100 főnek munkát adó, repülőgép-alkatrészeket gyártó cég egyik alkalmazottja volt. Az előzetes vizsgálatok szerint a férfi válogatás nélkül lőtt munkatársaira. Tettének oka egyelőre ismeretlen, a rendőrök még keresik az ámokfutó azon munkatársait, akik tudhatták, milyen gondja-baja volt a férfinek a céggel, a vezetőkkel, vagy esetleg egyes munkatársakkal.

Meridian polgármestere kimondhatatlan tragédiának nevezte a történteket. A 30 ezer lakosú Meridian az állam legbiztonságosabb városának tartotta magát. A polgármester szerint a városban évente alig 3-4 erőszakos bűncselekmény miatt bekövetkezett haláleset szokott történni.

A marylandi bethesdai székhelyű, Lockheed Martin összesen 125 ezer embert foglalkoztat és a Pentagon legnagyobb hadiipari szállítója. A meridiani üzem mintegy száz dolgozója az újgenerációs F-22 Raptor vadászgépekhez és a C-130J típusú Hercules szállító gépekhez gyártanak alkatrészeket. A cég szóvivője csak annyit mondott: egyelőre tájékozódnak, nem tudnak részletekkel szolgálni.