Az Iszlám Dzsihád is elfogadta a tűzszünetet

Vágólapra másolva!
A Hamasz után az Iszlám Dzsihád is bejelentette, hogy kész a három hónapig tartó tűzszünetre Izraellel. A szélsőséges palesztin szervezet vezetője ugyanakkor csak feltételes tűzszünetről beszélt, a feltételeket pedig egyelőre nem nevezte meg.
Vágólapra másolva!

Mohammed al-Hindi a szélsőséges palesztin szervezet egyik vezetője szombaton közölte, hogy az Iszlám Dzsihád három hónapi időtartamra feltételesen leállítja az Izrael elleni akcióit. Nyilatkozatából nem derül ki, hogy szervezete milyen feltételeket szabott.

Mohammed al-Hindi arról is beszámolt, hogy szombaton folytatták az egyeztetést a tűzszünetet korábban bejelentő Hamasz és a Jasszer Arafat palesztin elnök vezette Fatah képviselőivel a hivatalos dokumentum végső megfogalmazásáról.

Az Iszlám Dzsihád tisztségviselője szerint 24 órán befejeződhet az egyeztetés és ha nem vasárnap, akkor egy nappal később nyilvánosságra hozhatják a palesztin szervezetek közös bejelentését a tűzszünet elfogadásáról.

A fegyverszünet jelentősen előremozdítaná az USA béketervének megvalósítását. A hétvégén várhatóan Condoleezza Rice amerikai biztonsági tanácsadó tárgyalóasztalhoz ül a palesztin és az izraeli féllel is.