Vízdíjra gyűjtött a botcsinálta bankrabló

Vágólapra másolva!
Rezsipénzre gyűjtött egy botcsinálta amerikai bankrabló: régóta tartozott a vízműveknek a munkanélküli férfi, már el akarták zárni a vizet a lakásában. Ezért besétált egy bankba és túszul ejtett négy embert, pénzt követelt. Miután rájött, hogy pénzt se tud szerezni, és menekülni is késő, kétségbeesetten telefonálgatni kezdett. Feleségét és volt főnökét hívogatta, majd egy idő után megszomjazott és egy pohár vízért cserébe elengedett egy túszt. Három órán keresztül kitartott, majd végül feladta magát.
Vágólapra másolva!

A 34 éves, munkanélküli chicagói Edward Binert nem tudta kifizetni a vízszámlát, a helyi vízművek ezért azzal fenyegetőzött, hogy elzárja a vizet ha nem fizet haladéktalanul. Binert, mivel nem tudta előteremteni a hiányzó összeget, félautomata pisztolyával és egy aktatáskával besétált a First National Bank épületébe.

Miután belépett a bankba, túszul ejtett négy alkalmazottat, két férfit és két nőt. A banki dolgozóknak azonban volt annyi ideje, hogy megnyomják a vészjelző gomobot, így a rendőrök perceken belül a helyszínre értek.

Miközben Binert a bankban fogva tartotta a négy embert, felesége éppen édesanyjától kért kölcsön a vízdíjra. A botcsinálta bankrabló a túszejtés közepén még felhívta feleségét és annyit mondott: drágám, bajban vagyok!

Felesége után felhívta J.R. Bramlettet, egykori főnökét és barátját, hogy segítséget kérjen tőle. Binert azt kérdezte volt főnökétől: Nézed a tévét? Hallgatod a rádiót? Mindenütt velem foglalkoznak. Van egy kis problémám!

A bankrabló azt szerette volna, ha barátja érte megy autóval és elviszi egy másik városrészbe. Bramlett erre nem volt hajlandó, azt tanácsolta volt alkalmazottjának, hogy ne bántson senkit és adja fel magát.

Eközben az FBI ügynökei és rendőrcsapatok már körbevették az épületet, így a rezsipénzre gyűjtő rablónak nem maradt esélye a menekülésre. Ennek ellenére nem adta fel, de két túszt elengedett, később pedig - mivel megszomjazott - egy pohár vízért cserébe még egy embert szabadon bocsátott.

Később azonban nem bírta tovább, három és fél órát töltött az épületben, aztán letette a pisztolyát és felemelt kézzel kisétált az FBI utasításának megfelelően. Várhatóan csütörtökön hivatalosan is vádat emelnek ellene a fegyveres bankrablási kísérlet miatt - írja a Daily Southtown.