Több mint 90 halott a szaúdi merényletben

Vágólapra másolva!
Az amerikai külügyminisztérium szerint több mint kilencven halálos áldozata van a hétfő éjjel történt szaúdi bombamerényletnek. A támadásnak amerikai, japán és olasz áldozatai is vannak. Colin Powell amerikai külügyminiszter közölte, az al-Kaida terrorszervezet állhat az akció mögött.
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Forrás: EPA

Több mint 90 személy, köztük 10-12 amerikai, vesztette életét a hétfő éjjel Rijádban elkövetett terrortámadásban - közölte az amerikai külügyminisztérium egyik illetékese, aki hozzátette, hogy az áldozatok száma még tovább növekedhet. A külügyminisztérium egy másik illetékese szerint a halálos áldozatok száma - nem végleges adatok szerint - 91.

A szaúdi főváros főként nyugatiak lakta lakónegyedét keddre virradóra négy robbantás rázta meg. Az öngyilkos merénylők amerikaiak által lakott házaknál robbantottak: lakóépületeknek vezették robbanóanyaggal megrakott autóikat. A merényletnek olasz és japán áldozatai is vannak. Három lakóház szenvedett komolyabb sérüléseket, és tűz is keletkezett. A város nyugatiak lakta negyede fölött még a délelőtti órákban is hatalmas füst terjengett.

A robbantások néhány órával Colin Powell amerikai külügyminiszter érkezése előtt történtek. Powell mindössze néhány szóban kommentálta a történteket: a támadások mögött az al-Kaida terrorszervezet állhat - mondta, - a merényletek elkövetésének módja erre utal. Powell ígéretet tett arra, hogy még komolyabban fogják üldözni a terroristákat.