Kanadának elege van a SARS miatti óvintézkedésekből

Vágólapra másolva!
Kanadának egyre súlyosabb gondot okoznak az atípusos tüdőgyulladás miatt bevezetett óvintézkedések, ezért arra kéri az Egészségügyi Világszervezetet (WHO), hogy törölje el az országra vonatkozó előírásokat. Az észak-amerikai ország arra hivatkozik, hogy az elmúlt három hétben már nem regisztráltak újabb megbetegedéseket.
Vágólapra másolva!

Kanada az egyetlen nem ázsiai ország, ahol halálos áldozatokat szedett az atípusos tüdőgyulladásként vagy súlyos akut légúti szindrómaként (SARS) ismert betegség. Az ország legnagyobb városának számító Torontóban a vírus megjelenése óta 21 ember vesztette életét, további 69 ember pedig kórházban van a betegség miatt.

Az utóbbi három hétben azonban már nem regisztráltak újabb megbetegedéseket, és a kanadai hatóságok szerint ez azt bizonyítja, hogy Toronto ma már biztonságos városnak számít. Ennek demonstrálására bejelentették, hogy kedden Torontóban tartja ülését a kanadai kormány.

Az észak-amerikai ország ezért delegációt küld Genfbe, hogy meggyőzze az Egészségügyi Világszervezetet (WHO), nincs szükség arra, hogy továbbra is eltanácsolják az turistákat attól, hogy Torontóba utazzanak - jelentette a BBC.

Az óvintézkedések ugyanis súlyos csapást jelentettek a városnak. A Torontóba tervezett rendezvényeket sorra lemondták, a szállodák és éttermek pedig súlyos veszteségeket szenvednek a látogatók hiánya miatt. A Bank of Canada már attól tart, hogy a megbetegedések miatt visszaeső helyi gazdaság az egész ország gazdasági növekedését befolyásolhatja.