Lemondott az amerikai szárazföldi erők minisztere

Vágólapra másolva!
Lemondott posztjáról Thomas White, az Egyesült Államok szárazföldi erőinek minisztere, sajtójelentések szerint felettese, Donald Rumsfelddel való nézeteltérései miatt.
Vágólapra másolva!

A nyugalmazott dandártábornok - aki a védelmi miniszter mellérendelve polgári személyként felügyelte a szárazföldi erőket - lemondását Rumsfeld haladéktalanul elfogadta. A Pentagon rövid pénteki közleményében nem tett említést a lemondás okairól és időpontjáról sem.

Hírügynökségi jelentések szerint ugyanakkor a lemondás hátterében White és a csődbement Enron energiakereskedő cég kapcsolatai állnak, illetve az, hogy egy olyan tüzérségi rendszer bevezetését támogatta, amelyet Rumsfeld elvetett, és a reformtervek kapcsán is eltérő nézeteket vallottak.

White - aki az Enron Energy Services vállalatcsoport elnökhelyettese volt, mielőtt George Bush elnök 2001 májusában kinevezte a Pentagon egyik fontos vezetői posztjára - korábban 23 évig szolgált a szárazföldi csapatoknál, 1989-90-ben pedig a mostani külügyminiszter, Colin Powell segédtisztjeként szolgált.