Bezárkózott egy hongkongi tüdőgyulladásos

Vágólapra másolva!
Bezárkózott lakásába egy hongkongi teherautósofőr, miután kiderült, hogy elkapta az új típusú fertőző tüdőgyulladást. Míg az ápolók és a rendőrök győzködték, hogy menjen kórházba, a vele egy házban lakók bőröndökkel menekültek a házból - jelentette pekingi tudósítónk. Hongkongban eddig 23 ember vesztette életét az új típusú tüdőgyulladás miatt, és összesen 883-an fertőződtek meg.
Vágólapra másolva!
Csótányok is terjeszthetik a SARS kórokozóját/tudomany/elet/20030408csotanyok.html

A Kína déli részén lévő Kuangtung (Guangdong) tartomány után Hongkongban a legrosszabb a helyzet: eddig 883-an fertőződtek meg és 23 ember vesztette életét az új típusú tüdőgyulladás miatt. A megbetegedettek közül körülbelül százan gyógyultak meg teljesen - írja a CNN. A helyi kórházak arra készülnek, hogy a legrosszabb esetben április végéig háromezer fertőzött személyt kell kezelniük. A megnövekedett feladatok ellátására az egészségügyi hatóságok megpróbálják ideiglenesen alkalmazni a magánkórházak orvosait és ápolóit.

Forrás: EPA
EPA

Egy 45 éves hongkongi teherautósofőr hétfőn bezárkózott lakásába, miután kiderült, hogy beteg. A férfi annyira félt a kórházi kezeléstől, hogy a rendőröknek és az ápolóknak 14 órán keresztül kellett győzködniük, hogy menjen kórházba. Közben a vele egy házban lakók összecsomagoltak, hogy mihamarabb el tudjanak költözni - jelentette az [origo] pekingi tudósítója, Nagy Mercédesz.

A WHO szerint a SARS (akut légúti szindróma) megállításában nagy szerepe lenne, ha megtalálnák az erősen fertőző betegeket, akiket "szuper terjesztőknek" neveznek. A WHO jelenleg a fertőzés feltételezett kiindulópontján, Kína Kuangtung (Guangdong) tartományában vizsgálódik.

A kínai hatóságok továbbra is arról beszélnek, hogy a járványt sikeresen kontrollálják, a védő maszkokat sem kell feltétlenül viselni. Az ország biztonságos, megfékezzük a betegséget - áll a hivatalos közleményekben. A napokban SARS Is Not Terrible (A SARS nem rettenetes) címmel 28 oldalas tájékoztatót jelentettek meg a betegségről, ezt azonnal el is kapkodták - jelentette pekingi tudósítónk.