A Fidesz szerint félrevezető az EU-tájékoztatás

Vágólapra másolva!
Surján László fideszes képviselő interpellációjában azt kifogásolta, hogy nem egységes az EU-népszavazási tájékoztatás. A politikus szerint azt a látszatot keltik a reklámok, mintha a csatlakozásnak nem is lenne előnye.
Vágólapra másolva!

Surján László (Fidesz) hétfői interpellációjában közölte: választópolgároknak rosszak a tapasztalatai az EU-népszavazás előtti tájékoztatással kapcsolatban. A politikus elsősorban az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány munkáját bírálta, mivel szerinte a diszpécserek nem adnak konkrét választ a lakosok kérdéseire, hanem többnyire más forráshoz irányítják át őket. Surján azt állította: az EUKK azt a látszatot kelti, mintha nem lenne a csatlakozásnak előnye.

A képviselő azt is kifogásolta, hogy a külügyi tárca más módszerű tájékoztatást folytat.

Válaszában Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter közölte: az utóbbi időben nőtt a csatlakozást támogatók száma, ami nyilvánvalóan a tájékoztatási munkának is köszönhető.

Elmondta: az EUKK feladata, hogy irányt ad a felkészüléshez. Megjegyezte azt is, hogy érdemi párbeszédet folytatnak civil szervezetekkel is.

Surján László kifogásolta, hogy a kancelláriaminiszter adott kérdésére választ, miközben szerinte EU-témában a külügyminiszter az illetékes. A politikus nem fogadta el a választ, az Országgyűlés többsége azonban igen.