Nem akarják, hogy Clinton esküdt legyen

Vágólapra másolva!
Bill Clinton volt amerikai elnök lehet, hogy esküdtként ítélkezhet egy New York-i büntetőügyben. Az emberölési kísérletben eljáró bírónő hétfőn dönt arról, hogy a védőügyvéd kérésére az egykori elnök tagja lehet-e az esküdtszéknek. Az ügyész és a bírónő nem támogatja a védő javaslatát.
Vágólapra másolva!

Az egyik manhattani bíróságon egy gyilkossági kísérlet ügyében kezdődik meg hamarosan az eljárás. Pénteken az ügyész és a védő kiválaszthatta azokat a személyeket, akik majd helyet kapnak az esküdtszékben. Az egyik esküdt-jelölt Bill Clinton, akinek a nevét ugyan nem említették a kiválasztáson, de a jelölt korábbi foglalkozásként az Egyesült Államok elnöke tisztség van megjelölve. Az ügyész rögtön ellenezte a korábbi elnök esküdtté tételét , ám a védelem egyetértett Clinton személyével. Az ügyben bíráskodó Naomi Reice Buchwald bírónő ugyancsak ellenzi az egykori elnök esküdti kinevezést. Szerinte a Clinton személye körüli szenzációkeltés befolyásolná az ügyet. A bírónő hétfőn dönt arról, hogy engedélyezi-e Clinton felvételét az esküdtszékbe.

Bill Clinton számára nem idegen a bírósági tárgyaló, mivel a Yale Egyetemen szerzett jogi diplomát és elnöksége előtt Arkansas államban ügyvédként tevékenykedett.

Az ügyben, melynek kimentébe talán Bill Clinton is beleszólhat, egy férfit azzal vádolnak, hogy megpróbált megölni valakit, hogy javítsa pozícióját egy utcai bandában. A vádlott ártatlannak vallja magát, és ha nem tudja tisztázni magát a vádak alól, akkor életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthat.