Elfogták az al-Kaida egyik vezetőjét

Vágólapra másolva!
Az al-Kaida terrorszervezet egyik vezetőjét és két másik személyt tartóztattak le a hatóságok szombaton Pakisztánban - jelentette a CNN. Haid Sejk Mohamed tíz éve vesz részt a terrorhálózat tevékenységében, fontos szerepet játszott a 2001. szeptember 11-én történt amerikai merényletek előkészítésében is.
Vágólapra másolva!

A CNN értesülései szerint az al-Kaida terrorszervezet egyik csúcsvezetője, Haid Sejk Mohamed egyike annak a három személynek, akiket szombaton tartóztattak le Pakisztánban. A három személyt - akiket azzal gyanúsítanak, hogy kapcsolatban állnak a terrorszervezettel - az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a pakisztáni hatóság munkatársai fogták el.

Mohamed 10 éve, a New York-i World Trade Center elleni első támadás óta vesz részt az al-Kaida tevékenységében - írja a CNN. A kuvaiti nemzetiségű férfi 1996-ban került fel az FBI legveszélyesebb bűnözőit tartalmazó listájára, amikor azzal vádolták meg, hogy részese volt annak a Fülöp-szigeteki csoportnak, amely amerikai utasszállító gépek ellen tervezett merényleteket.

Egy jelenleg amerikai őrizetben lévő al-Kaida vezető Mohameddel kapcsolatban azt vallotta, hogy kulcsszerepet játszott a 2001. szeptember 11-én történt merényletekben is. A vallomás szerint ő felelt a támadások pénzügyi hátteréért.