Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kovács: A csatlakozásnak nincsenek hátrányai

Vágólapra másolva!
Az MSZP szombaton indította az Európai Uniót népszerűsítő kampányát. Kovács László pártelnök kampányindító beszédében azt mondta, az európai uniós tagságnak és csatlakozásnak nincsenek hátrányai, csak nehézségei.
Vágólapra másolva!

Az európai uniós tagságnak és csatlakozásnak nincsenek hátrányai, csak nehézségei vannak, amelyekért azonban a végeredmény bőven kárpótol - mondta Kovács László, az MSZP európai uniós kampányindítóján szombaton, Budapesten.

Kovács szerint a csatlakozást követően nő a támogatások mértéke, több tőke érkezik az országba, gyorsul a gazdasági növekedés és több munkahely létesül. A csatlakozás mellett szóló érvek között megemlítette az érdekérvényesítés eszközeinek bővülését, Magyarország és azon belül a leszakadt térségek felzárkózását, az életszínvonal és az életminőség javulását.

Kovács László szerint a csatlakozást követően a mezőgazdaság annyi támogatást fog kapni, amennyit még soha. Hozzátette: az agrártámogatások mértéke hét év alatt eléri az uniós átlagot. A kormánypárti politikus úgy vélte: az uniós országként könnyebb lesz az egységes fellépés például a kábítószer-kereskedelem és a terrorizmus ellen is.

A csatlakozással kapcsolatos "rémhírekre" reagálva elmondta: nem csorbul Magyarország döntéshozói szerepe, csupán annyi változik, hogy bizonyos esetekben közös kompetenciába kerülnek a határozathozatalok. Szólt arról, hogy az unióban a kis országok szerepe felértékelődik és a kulturális értékek is jobban előtérbe kerülnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről