Állítólag öngyilkos merényletre készül bin Laden

Vágólapra másolva!
Saját maga által végrehajtandó öngyilkos merénylettel fenyegetőzött Oszam bin Laden. "Azért imádkozom, hogy pusztulásom ne koporsóban, hanem a sas gyomrában következzék be" - mondja állítólag bin Laden a hangfelvételen. A felvételt nyilvánosságra hozó iszlám hírügynökség szakértőkre hivatkozva azt állítja: a "sas" valójában az Egyesült Államokat takarja, ugyanis ennek címerállata a fehér fejű rétisas.
Vágólapra másolva!

A birminghami székhelyű al-Anszar hírügynökség azt állítja, hogy birtokába jutott egy 53 perces hangfelvétel a körözött arab terrorista vezér üzenetével. Ebben Oszama bin Laden kijelenti: "Ebben az utolsó évben paripámmal együtt rávetem magamat az ellenségre. Halálom után mártírrá válok. Azért imádkozom, hogy pusztulásom ne koporsóban, hanem a sas gyomrában következzék be". Az al-Anszar által megkeresett szakértők szerint a "sas" valójában az Egyesült Államokat takarja (ennek címerállata a fehér fejű rétisas), az idézett mondatok pedig arra utalnak, hogy bin Laden öngyilkos merénylettel akar búcsút mondani az életnek.

A hangfelvétel állítólag februárban készült. A hírügynökség főnöke azt állítja, hogy eredetiségét ugyanazokkal a szakértőkkel vizsgáltatta meg, mint a korábban hozzájuk eljutott bin Laden üzenetekét. Amerikai szakemberek nem erősítették meg a hangfelvétel valódiságát.