Atomháborúval fenyeget Észak-Korea

Vágólapra másolva!
Ha az amerikaiak újabb háborút robbantanak ki a Koreai-félszigeten, akkor a konfliktus rövid időn belül atomháborúvá fog fajulni - áll a hivatalos észak-koreai hírügynökség által közzétett nyilatkozatban. Phenjan azért tette közzé nyilatkozatát, mert szerinte az Egyesült Államok arra készül, hogy sarokba szorítsa az országot.
Vágólapra másolva!

A hivatalos észak-koreai hírügynökség, a KCNA által vasárnap közzétett nyilatkozat szerint a tényleges támadást valószínűsíti, hogy az Egyesült Államok az Irak elleni esetleges háború idején fokozhatja katonai jelenlétét a Csendes-óceán nyugati térségében. Ez a lépés eddig csak készenléti intézkedésként merült fel az amerikaiak részéről.

"Ez a katonai erőfelhalmozás ékesen bizonyítja, hogy az amerikaiak - miközben a Koreai-félszigeten kialakult nukleáris válság békés rendezéséről beszélnek - gyakorlatilag arra készülnek, hogy sarokba szorítsák a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságot" - áll a közleményben. "Ha az amerikai imperialisták újabb háborút robbantanak ki a Koreai-félszigeten, az a konfliktus rövid idő alatt atomháborúvá fajul majd, amely Koreának mind az északi, mind a déli részét sújtani fogja." - folytatódik a nyilatkozat.

Észak-Korea az utóbbi időben sorozatban fenyegető kirohanásokat intéz az Egyesült Államok ellen. Azóta teszi ezt, hogy egy magas beosztású diplomata Phenjanban brit újságíróknak kijelentette: "A megelőző csapásmérés nem Washington kizárólagos joga."