Ismét letartóztatások a londoni ricin-ügyben

Vágólapra másolva!
Újabb három embert tartóztattak le Londonban, lapértesülések szerint azzal összefüggésben, hogy a múlt héten biológiai fegyver előállítására alkalmas ricint találtak afrikaiak londoni lakásán. A három férfit szombaton vették őrizetbe a londoni reptéren.
Vágólapra másolva!

Újabb letartóztatásokra került sor Londonban a ricin-üggyel összefüggésben. A Scotland Yard közleménye szerint szombaton három férfit vettek őrizetbe a londoni Gatwick repülőtéren, kilétükről azonban nem nyilatkoztak, mindössze annyit árultak el, hogy 28 és 30 év közötti fiatalemberekről van szó.

A rendőrség nem erősítette meg, de brit újságok tudni vélik, hogy a három letartóztatás is összefüggésben van azzal, hogy a múlt héten biológiai fegyver előállítására alkalmas erős mérget, ricint találtak afrikaiak londoni lakásán.

Emiatt hét embert korábban már őrizetbe vettek, a kormány pedig pénteken elrendelte a sebezhetőbb londoni objektumok, elsősorban a metró és az ivóvízhálózat fokozott ellenőrzését. A hatóságok attól tartanak, hogy a közelmúlt sorozatos rendőri akciói miatt a terroristák támadásba lendülhetnek.

Kedden egy rendőr meghalt, öt másik megsérült az utóbbi évek legsúlyosabb nagy-britanniai terrorincidensében, amikor a Scotland Yard különleges ügyosztályának nyomozói Manchester északi részén három személyt megpróbáltak őrizetbe venni.