Visszavágott Izrael a pénteki merényletért

Vágólapra másolva!
Az izraeli hadsereg szombaton megölte a pénteki lövöldözésért felelős palesztin terroristát és társait. A férfi házát felrobbantották, majd teljesen lerombolták. A terrorista pénteken megölt négy zsidó telepest, nyolcat pedig megsebesített.
Vágólapra másolva!

Izraeli katonák szombaton Hebron városában felrobbantották, majd a földdel egyenlővé tették annak a palesztin terroristának a házát, aki előző nap a nyugati parti Otniel településen vérfürdőt rendezett a kolónia tagjai között. A gyilkos terroristát, aki négy zsidót megölt, nyolcat pedig megsebesített, a katonák társával együtt lelőtték.

A terrorcselekményt még pénteken vállalta az Iszlám Dzsihád muzulmán szervezet. Nyilatkozatában közölte, hogy emberét azért küldte Otnielbe, hogy megtorolja annak a nyolc palesztinnak a halálát, akiket izraeliek szerdán és csütörtökön öltek meg a Jordán nyugati partvidékén és a Gázai-övezetben.

Arafathttp://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/htmlos.cgi/131114.57.014169441411806341?Könyv a palesztin vezetőről a Fókusz Online kínálatában

Dávid Szaranga, az izraeli külügyminisztérium szóvivője a véres otnieli akcióért Jasszer Arafatot, a Palesztin Hatóság elnökét kárhoztatta, mert szerinte az ő területi önigazgatása alkotja a palesztin terroristák tevékenységének fő támaszpontját. Arafat ugyan mindannyiszor az ilyesfajta támadások megszüntetését sürgeti, de emellett a zsidó telepeseken való rajtaütéseket önvédelemnek tartja, mivel azok állandóan megtámadnak palesztinokat.

Jászír Abed Rabbo palesztin tájékoztatási miniszter a Reutersnak nyilatkozva kifejtette: az otnieli támadás annak következménye, hogy "Izrael a gyilkolás politikájához folyamodik és palesztin civileket öldös".