Evakuálják a külföldieket Elefántcsontpartról

Vágólapra másolva!
Összecsaptak a helyi lázadókkal a francia katonák Elefántcsontparton, ahol szeptemberben kezdődtek harcok a kormányerők és a lázadók között. A hétvégén a francia katonák megkezdték a külföldi állampolgárok evakuálását az afrikai országból.
Vágólapra másolva!

A francia katonák szombaton elkezdték az Elefántcsontparton tartózkodó külföldiek evakuálását. A katonák összecsaptak a helyi lázadókkal a repülőtéren - olvasható a BBC internetes oldalán. Szombaton robbantak ki az összecsapások az ország nyugati részén lévő Man repülőtéren, egy francia katona megsérült. A rend helyreállítása után elkezdődött a francia és más külföldi állampolgárok kimenekítése. Katonai kíséret mellett az ország második legnagyobb városába, Abidjanba utaznak, ahonnan repülőkkel indulnak el az afrikai országból.

Elefántcsontparton egy államcsínykísérlet után szeptember közepén kezdődtek a harcok a kormányerők és az Elefántcsontparti Hazafias Mozgalom nevet viselő lázadók között. A fegyveres konfliktus résztvevői ugyan október végén béketárgyalásokat kezdtek Togóban, de azok kevés eredményt hoztak és a teljes nyugalom azóta sem állt helyre az országban.