Több tucat áldozat az amerikai tornádókban

Vágólapra másolva!
Tornádók söpörtek végig Amerika több államán, melyben legalább 32 ember meghalt, sokan megsérültek, és számos eltűntet még keresnek. A viharok száznál több házat romboltak le, utakat tettek járhatatlanná és tízezrek maradtak áramellátás nélkül.
Vágólapra másolva!

Amerika négy államán pusztító tornádók söpörtek végig vasárnap és hétfőn. 32 ember meghalt, még több az eltűntek száma és sokan megsérültek. Az érintett államokban (Kentucky, Ohio, Tennessee és Alabama) száznál több épület omlott össze, maguk alá temetve sérülteket és halottakat. Tízezrek otthona maradt áramellátás nélkül.

A halottak száma valószínűleg emelkedik, mert a mentési munkák még tartanak. Az egyik legjobban sújtott helység Mossy Grove, Tennessee-ben, ahol legalább 45 ember eltűnt. A mentési munkákat nehezíti, hogy a telefonvonalak használhatatlanok a vihar miatt.

Többen úgy veszítették életüket, hogy lakókocsijukat felkapta a tornádó. De nem csak otthonokat rombolt le a vihar, hanem templomokat és egy gyárat is. Felkapott teherautókat, fákat és vezetékeket csavart ki a szél, és sok utat járhatatlanná tett.

Mississippi és Georgia államban is erős viharok voltak, de itt nem követelt emberéletet az időjárás. Indianaban többen megsérültek, házakat rombolt le a vihar, megsérült egy bevásárlóközpont és egy hotel is.