Gyerekekre omlott egy óvoda Olaszországban

Vágólapra másolva!
Több tucat gyermek és felnőtt rekedt egy összeomlott óvoda alatt Dél-Olaszországban. Az épületet egy Richter-skála szerinti 5,4-es erősségű földrengés döntötte össze, amely sok házat megrongált Campobasso közelében. A tűzoltóknak több gyereket már sikerült kimenteniük, de egyes jelentések szerint legalább három kisgyerek meghalt.
Vágólapra másolva!

Körülbelül 50 gyermek rekedt egy részben összeomlott óvoda alatt Dél-Olaszországban. Az épület teteje egy Richter-skála szerinti 5,4 erősségű földrengés miatt szakadt le, csapdába ejtve a bent tartózkodó diákokat. A San Giuliano Di Puglia nevű falu óvodájának romjai alól a tűzoltók már több gyereket kiszabadítottak, de a többség még az életveszélyesen megrongálódot épületben van. Egyes jelentések szerint három 3 és 6 év közötti gyermek meghalt.

Az Etna tovább fortyog/tudomany/fold/20021031azetna.html

A földrengés csütörtök délelőtt 11 óra 40 perckor tört ki, és a jelentések szerint károkat okozott a falutól északkeletre fekvő Campobasso városában, valamint hat környékbeli településen is. Több épület megrongálódott, az emberek rémületükben az utcákra futottak. Előző éjjel ugyanebben a körzetben enyhe földmozgásokat észleltek. A mai rengéseket Nápolyban is érezték.

A földrengés egybeesik a szicíliai Etna utóbbi napokban tapasztalt aktivitásával. Európa legaktívabb vulkánja vasárnap tört ki földmozgások kíséretében, melynek egyike a 4,3-es erősséget is elérte kedden. A szigeten emiatt körülbelül 1000 ember lett átmenetileg otthontalan.