Bali merénylet: két indonéz férfit hallgatnak ki

Vágólapra másolva!
Két indonéz férfit hallgatnak ki a Bali szigetén történ szombati merénylettel kapcsolatban. Kettőjük közül az egyik férfi személyi igazolványát a felrobbantott szórakozóhely közelében találták meg. Szombat este három pokolgép robbant Balin, közel 200 ember, többségében külföldi turista életét kioltva.
Vágólapra másolva!

Két indonéz férfi kihallgatását kezdte meg az indonéziai rendőrség a Bali szigetén történt merénylettel kapcsolatban - írja a BBC. Az indonéziai rendőrség vezetője elmondta: az egyik férfi személyi igazolványát a felrobbantott mulató környékén találták meg. Őt egyelőre hiába próbálja faggatni a rendőrség, eddig megtagadta a vallomástételt. Az indonéz rendőrség ezt azután jelentette be, hogy külföldről nagy nyomást fejtettek ki rájuk, hogy meg kell találniuk a merénylet felelőseit. A rendőrség korábban 30 külföldit is meghallgatott tanúként - köztük tíz pakisztánit, akik maguk jelentkeztek -, de egyikőjük sem vált gyanúsítottá. A nyomozásban amerikai, ausztrál, francia és japán szakértők is részt vesznek.

A robbantásokat mindeddig egyetlen szervezet sem vállalta magára, több ország vezetőihez csatlakozva, hétfőn George W. Bush amerikai elnök is azt mondta: feltételezhető, hogy az al-Kaida terrorhálózat felelős a közel 200 ember halálát okozó merényletért.