Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Vagyok Aki vagyokra változtatná nevét egy férfi

Vágólapra másolva!
A vietnámi háború okozta lelki trauma következményeitől kíván megszabadulni nevének megváltoztatásával egy 55 éves amerikai férfi. A volt katona úgy érzi, lelke1968-ban Vietnámban meghalt, és most Vagyok Aki vagyok néven kezdhetne új életet. Korábban azt kérte  a hatóságoktól, hogy felvehesse az Isten nevet, ezt azonban nem engedélyezték neki.
Vágólapra másolva!

Egy amerikai vietnámi veterán Vagyok Aki vagyokra kívánja változtatni nevét, miután előző tervét, hogy ezentúl Istennek nevezzék, nem engedélyezték. Az eredetileg Charles Haffey néven anyakönyvezett férfi a Bibliában keresett nevet magának, azután, hogy előző kérését áprilisban elutasították. A férfi a Biblia azon szakasza alapján választotta új nevét, melyben Mózes megkérdezi Istent, ki is ő: "Vagyok, aki vagyok, vagy leszek, aki leszek". Haffey szerint új neve magáért beszél. Most tehát azért száll harcba, hogy ezentúl Vagyok Aki vagyoknak hívhassák. Keresztnevének a Vagyokot tartja.

Az 55 éves férfi azt reméli, hogy névváltoztatásával megszűnik szorongása és dühe, amelyekkel azóta küzd, hogy katonaként részt vett a vietnámi háborúban. Bár nem szenvedtem semmilyen fizikai sérülést, mégis megöltem magam, mert a látottaktól és cselekedeteimtől maradandóan megsérült a lelkem - állítja a férfi.

Aki vagyok úr idén áprilisban keresztelkedett meg és fordult a kereszténység felé. Később úgy döntött, mindent megváltoztat maga körül, ezt pedig a nevével kezdi. Múlt héten ezen okból vásárolt is magának egy sírkövet, melyen az alábbi felirat szerepel: Charles Walter Haffey született 1948 szeptember 23-án, és meghalt 1968 október 21-én a Vietnámi Köztársaságban. Tervei szerint a síremléket saját kertjében állítja majd fel a férfi.

Nem Aki vagyok úr az első ember, akinek névváltoztatási kérelmét a hatóságok elutasítják. A múlt hónapban a német hatóságok megtagadták egy Kölnben élő török házaspár azon kérelmét, hogy újszülött fiú gyermeküket Osama Bin Laden névre anyakönyveztethessék.A német törvények ugyanis nem engedélyezik, hogy egy csecsemőt durva, vagy gúnyos névvel nevezzenek el. Ugyanezen okból nem lehet a gyermekeket Hitler névre keresztelni Németországban.

Nagy-Britanniában a múlt héten egy munkáspárti politikus hivatalosan is Tőkehalra változtatta a nevét. Austin Mitchell a Nemzeti tengeri hal-hét rendezvénysorozat alkalmából változtatta meg nevét, amitől azt reméli, hogy az embereknek mindig ő fog az eszükbe jutni, amikor halat esznek, s hogy ezután több halat fogyasztanak majd a szigetországban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről