Készen áll Arafat kitoloncolására az izraeli hadsereg

Vágólapra másolva!
Amennyiben parancsot kapnak, az izraeli katonák rövid idő alatt kitoloncolhatják Arafat palesztin vezetőt. Nem csak az akciót gyakorolták be, de a száműzetés helyszínét is előkészítették.
Vágólapra másolva!

Begyakorolta Jasszer Arafat palesztin vezető kitoloncolásának lebonyolítását a Cahal, az izraeli hadsereg, és szükség esetén rövid idő alatt végre tudná hajtani az akciót, erősítették meg biztonsági források a Maariv értesülését.

Korábban a lap arról számolt be, hogy a kommandó már felderítette Arafat külföldi száműzetésének helyszínét is.

A palesztin vezető eltávolítását helikopterrel hajtanák végre - írja a Maariv. A meg nem nevezett források szerint a hadsereg készen áll arra, hogy parancs esetén gyorsan kivitelezze a tervet.

Ariel Saron izraeli miniszterelnök szorgalmazza a kiutasítást, de Benjámin Ben Eliezer védelmi miniszter és Mose Jaalon, a hadsereg főparancsnoka ellenzi a tervet. Szerintük a kiutasítás megerősítené Arafat helyzetét.

Dore Gold kormányszóvivő nem kommentálta a hírt.

Az izraeli kormány bejelentette, hogy terrortámadástól tartva bezárja a Tel-Aviv közelében, a sűrűn lakott tengerparton, Pi Glilotban lévő üzemanyagraktárt. Arról még nincs döntés, hogy a jövőben hol létesítenének új tárolót.

Az üzemanyagraktár elleni esetleges palesztin vagy iraki támadásnak több ezer áldozata is lehet, jelentette a katonai rádió.