Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az ügyészség vizsgálja az ausztriai tömegkarambolt

Vágólapra másolva!
Újabb áldozata van az ausztriai A1-es autópályán hétfőn történt tömeges karambolnak, miután egy sérült elhunyt a kórházban. Az ügyészség eközben nyomozásba kezdett, hogy feltárják a baleset körülményeit és a közlekedők felelősségét. A szerencsétlenségnek nyolc halálos áldozata van.
Vágólapra másolva!

Belehalt sérüléseibe a hétfő reggeli ausztriai tömeges karambol egyik sérültje, s ezzel a halálos áldozatok száma nyolcra emelkedett. A kórházban most elhunyt 61 éves férfi 27 éves fia is az áldozatok között volt.

Az ügyészség eközben nyomozást indított az ausztriai A1-es autópályán történt szerencsétlenség ügyében, egyelőre ismeretlen tettes ellen. Jelezték: már az első ütközés után harminc perccel a helyszínen voltak az ügyészség emberei, aprólékosan rögzítették a nyomokat, s főleg azoknak kell felelősségre vonással számolni, akik a látási és útviszonyoknak nem megfelelő sebességgel közlekedtek.

Az ügyészség egyik illetékese elmondta: tényállásként számításba jöhet a különösen veszélyes körülmények között gondatlanságból elkövetett emberölés, a gondatlanságból okozott testi sértés és a köz gondatlan veszélyeztetése. Az ügyészség álláspontja - és az eddigi joggyakorlat - szerint ugyanis az autópályán is számítani kell akadályokra, és a 94 autó egymásba ütközésével járó balesetet okozó ködfal éppen ilyen akadály.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről