Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Vonatbaleset a vizes sínek miatt Ausztriában

Vágólapra másolva!
Egy személyvonat a bécsi Déli pályaudvaron nekiszaladt az ütközőnek. A balesetet - melyben 17-en megsérültek - feltehetően a felhőszakadás miatti hosszú féktávolság okozta.
Vágólapra másolva!

A bécsi Déli pályaudvaron szerdán délelőtt az ütközőnek szaladt egy beérkező személyvonat. A balesetben 17 ember megsérült, közülük hárman súlyosabban, akik csonttöréseket szenvedtek. Az anyagi kár nem jelentős.

Árvíz Európában - az [origo] cikkgyűjteménye/itthon/20020813arviz.html

Az Osztrák Államvasutak (ÖBB) közlése szerint a fékhiba lehetősége kizárt, a balesetet valószínűleg az okozta, hogy a városra zúduló súlyos felhőszakadás következtében több méterrel meghosszabbodott a vonat féktávolsága. Az ÖBB feltételezése szerint a vonat vezetője már beindította a száraz viszonyoknak megfelelő fékezési eljárást, amikor váratlanul lezúdult a felhőszakadás, s ezért a vonat még óránként 5 kilométeres sebességgel haladt, amikor nekiment a vágány végén lévő ütközőnek.

Az öt vagonból álló, Payerbachból közlekedő szerelvény a szokásos lassú tempóban érkezett a pályaudvarra. A sebesültek száma azért magas mégis, mert a mintegy 150 utas többsége már a vagonajtóknál állva várta a kiszállást.

A felhőszakadások már kedd estétől több helyen gondot okoztak Ausztriában: Karintiában és Tirolban több kisebb patak megáradt, és néhány házból ki kellett telepíteni a lakókat. Akadt, ahol a pincékbe tört be a víz, és helyenként sárlavinák temettek be alsóbbrendű útvonalat, illetve okoztak károkat házakban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről