Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Izraeli katonák megölték Szaadat testvérét

Vágólapra másolva!
Izraeli katonák kedden lelőtték egy őrizet alatt tartott szélsőséges palesztin vezető testvérét Rámalláhban - közölték palesztin szemtanúk és erősítette meg az izraeli, valamint a palesztin titkosszolgálat is.
Vágólapra másolva!

Az izraeli katonák kedden kísérletet tettek arra, hogy letartóztassák Mohammed Szaadatot, Ahmed Szaadat, a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFLP) nevű radikális palesztin szervezet vezetőjének testvérét, de annak rámalláhi házánál tűzpárbaj alakult ki.

Az izraeli rádió szerint Szaadatnál pisztoly volt, és a katonák érkezésekor tüzelni kezdett. Az izraeli biztonsági erők közölték: két katona megsebesült az akcióban. Szemtanúk azt állítják, hogy a palesztin férfi megpróbált elfutni az izraeliek elől, de a háza mögötti udvarban eltalálták a gyilkos lövedékek.

A katonák többször a levegőbe lőttek, hogy szétoszlassák Szaadat kövekkel rájuk támadó rokonait - jelentette az AP.

Az elhunyt testvérét, Ahmed Szaadatot január 15-én tartóztatta le a palesztin hatóság. Szaadatot Rehavam Zeévi idegenforgalmi miniszter tavaly októberi meggyilkolásáért körözték az izraeli hatóságok. Szaadat és gyilkossággal vádolt négy társa Rámalláh izraeli ostromzára idején Arafat palesztin vezető főhadiszállásán húzódott meg, majd az ostromgyűrű megszűnése után brit és amerikai hatóságok felügyelete alá egy jerikói palesztin börtönbe helyezték őket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről