Robbanások Csecsenföldön: öt halott

Vágólapra másolva!
Robbanás ölt meg kedden két leánytestvért Sali csecsenföldi város egyik forgalmas utcáján, a fővárosban pedig egy autóbusz aknára futott, s három ember vesztette életét, sokan megsérültek.
Vágólapra másolva!

Nyikolaj Kosztjucsenkov csecsen ügyész szerint elképzelhető, hogy a sali tragédiáért az orosz hadsereg a felelős - gondatlanok voltak a katonák -, mert a robbanások után ágyúlövedékek maradványait találták a helyszínen. A robbanássorozatban súlyosan megsebesült a lányok anyja és kilenc másik ember. Az orosz hatóságok utána lezárták a várost, amely mintegy 25 kilométerre található Groznijtól délkeletre, és házról házra elkezdték átkutatni, csecsen lázadókat keresve.

A személyszállító autóbusz aknára futása néhány órával később történt a grozniji központi piac közelében. Három utas meghalt, 13 megsérült - közölte az oroszbarát csecsen vezetés névtelenül nyilatkozó egyik tisztségviselője. Az egyik utas szerint az aknarobbanás előtt néhány másodperccel a busz egy katonai terepjáró mellett haladt el, lehet, hogy az volt a merénylők célpontja.