Letartóztatták Omár molla sógorát

Vágólapra másolva!
Az afganisztáni Uruzgan tartomány kormányzója szerint letartóztatták a szökésben lévő legfőbb tálib vezető, Omár molla egyik sógorát.
Vágólapra másolva!

Mint Dzsan Mohammad Hán kormányzó telefoninterjúban elmondta, Nurullát, Omár egyik feleségének fivérét vasárnap fogták el Uruzganban, amint éppen egy szabotázsakciót készült elkövetni. Részletekbe nem bocsátkozott, csupán annyit mondott, hogy az amerikai különleges erők és afganisztáni szövetségeseik a környező hegyekben folytatják a kutatást a további menekülő tálibok után.

A tartományban, Omár molla szűkebb hazájában, ahol 3000 méter körüli hegyek és szinte járhatatlan utak vannak, már 8 hónapja keresik a legfőbb tálib vezetőt, aki tavaly december 6-án elmenekült a kandahári tálib központból, és azóta nyoma veszett. Azóta többször is érkeztek róla olyan ellenőrizhetetlen hírek, amelyek szerint látták Uruzganban és másutt is, Afganisztán déli és középső területein.

Omár molla él és Afganisztánban van/nagyvilag/20020804omar.htmlOmár molla él, és zavartalanul utazgat/nagyvilag/20020603omar.html

Az Omár utáni hajszával indokolták azt a júliusi légitámadást Deh Ravid járásban, amelynek egy lakodalmas menet 48 tagja esett áldozatul. Két héttel ezelőtt amerikai katonai és hírszerzési illetékesek úgy nyilatkoztak, hogy Omár feltehetően még mindig Afganisztánban és éppen Uruzganban tartózkodik.

A Bagramban állomásozó amerikai parancsnokság egyelőre nem kommentálta a bejelentést.