Másodszor is robbantott az ETA Spanyolországban

Vágólapra másolva!
Egy nap alatt kétszer robbant pokolgép egy spanyol nyaralóhelyen. Pénteken reggel hatan sérültek meg egy merényletben, délben nem történt sérülés. A robbantásokat, amelyek az EU sevillai csúcstalálkozója idején követtek el, az ETA vállalta magára.
Vágólapra másolva!

Újabb, gépkocsiba rejtett pokolgép robbant pénteken délben Spanyolországban. Péntek reggel Costa del Sol Fuengirola üdülőhelyen robbant pokolgép, délben pedig az előző helyszíntől nem messze fekvő Marbella település központjában. A reggeli merényletben hatan megsebesültek, délben nem történt sérülés. A merényleteket az ETA baszk szakadár szervezet vállalt magára - írja a la Repubblica. A robbantások ideje alatt kétnapos EU-csúcstalálkozó zajlik Sevillában.

Az EU-tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos csúcsértekezlete pénteken délelőtt kezdődött Sevillában. A csúcstalálkozó második napján, szombaton a tagországok vezetői találkoznak a csatlakozásra váró államok kormányfőivel, köztük Medgyessy Péter magyar miniszterelnökkel. A spanyol elnökség az illegális bevándorlást állította a napirendre kerülő problémák elsőbbségi listájának élére. A csúcs másik fő témája az uniós döntéshozatali rendben a legfontosabb szerepet játszó két fórum, az Európai Tanács és a miniszteri tanács működésének reformja lesz.

Korábban:

Merénylet egy spanyol üdülőhelyen