Oroszországban aggódnak a bőrfejűek támadásai miatt

Vágólapra másolva!
A külföldieket ért támadások elszaporodása miatt találkozott Igor Ivanov orosz külügyminiszter az országban élő diplomatákkal.
Vágólapra másolva!

Oroszországban elszaporodtak a külföldiek elleni támadások, és a nagykövetségekhez érkező fenyegetések. Ezért Igor Ivanov külügyminiszter magyarázkodni kényszerült a külföldi diplomatákkal tartott találkozón. A megbeszélésen a miniszter megnyugtatta az aggódó diplomatákat, hogy mindent megtesznek az ilyen támadások visszaszorítására.

A moszkvai rendőrök a biztonsági intézkedések fokozásával készültek Hitler áprilisi születésnapjára. A rendőrség megerősítette a védelmet a közterületeken, a vasútállomásokon, a repülőtereken, a metróban, a bevásárlóközpontokban és a diplomaták tartózkodási helyeinél - írja a BBC. A születésnap előtt több nagykövetség (az amerikai, a japán, és az indiai) fenyegető e-maileket kapott, melyek az országban tartózkodó külföldiek megöléséről szóltak.

Az oroszországi neonáci csoportosulásnak körülbelül 10 000 tagja van, főleg fiatalok. Az idegenellenes támadások rendszeresek Moszkvában és más orosz városokban. Leggyakrabban afrikai és kaukázusi származású emberek az áldozatok.

Korábban:

Biztonsági intézkedések Hitler születésnapjára