Tűz tombolhatott a lezuhant kínai gépen

Vágólapra másolva!
Száztizenkét emberrel, százhárom utassal és kilencfős személyzettel a fedélzetén zuhant le kedden egy kínai utasszállító repülőgép. A Pekingtől 450 kilométerre keletre a tengerbe zuhant gépen a feltételezések szerint tűz ütött ki, ezt jelentette a pilóta is, mielőtt megszakadt volna vele a rádiókapcsolat. A mentőegységek eddig több mint hatvan holttestet emeltek ki a habokból.
Vágólapra másolva!

Az Újkína hírügynökség jelentette, hogy eddig több mint hatvan holttestet találtak meg a mentőhajók, de szakértők szerint nem valószínű, hogy túlélőkre bukkannak. A térségben harminc hajó segíti a munkálatokat. A Peking és Talien között közlekedő járat ez utóbbi repülőterétől húsz kilométerre zuhant a tengerbe.

Szemtanúk szerint a gép többször megpördült, mielőtt a vízbe csapódott volna. A gép kapitánya röviddel azelőtt, hogy megszűnt rádiókapcsolata az irányítótoronnyal, közölte: tűz van a kabinban. A BBC tudósítója azt jelentette, hogy a szakértők feltételezik: heves tűz tombolt az utastérben. A mentőegységek találtak egy kettétőrt, szénné égett ételszállító kocsit.

A Northern Airlines szóvivője szerint a szerencsétlenül járt gépen 8 külföldi utazott, állampolgárságukat tekintve japánok és koreaiak. A Northern Airlinest 1990-ben alapították, központja Senjang. A viszonylag kisméretű légitársaság az országban végrehajtott vállalati átcsoportosítások keretében hamarosan egybeolvad majd egy másik kínai légitársasággal, a Southern Airlinesszal. Légiflottája 24 MD-82-es repülőgépből áll.

Három héten belül ez már a második szerencsétlenség, amely kínai légitársaságot érint. Április 15-én az Air China légitársaság Boeing 767-es gépe Dél-Koreában leszállás közben zuhant le, rossz időjárási körülmények között.

Korábban:

Lezuhant egy kínai utasszállító