<P class="MsoNormal">DNS-minták alapján keresik bin Ladent

Vágólapra másolva!
DNS-mintákat gyűjtöttek kanadai és amerikai katonák Kelet-Afganisztánban. A begyűjtött anyagot az al-Kaida legkeresettebb tagjainak mintáival hasonlítják majd össze, hogy megtudják: vajon Omár molla és bin Laden a Tora Bora hegység barlangjaiban meghalt al-Kaida-tagok között van-e.
Vágólapra másolva!

DNS-mintákat gyűjtöttek a szövetséges erők Kelet-Afganisztánban, hogy ellenőrizhessék: vajon Oszama bin Laden és Omár molla a decemberi harcok halottai között vannak-e. Négyszáz kanadai katona és egy kisebb amerikai egység három napon át kutatott a Tora Bora hegység barlangrendszereiben. A most összegyűjtött mintákat a legkeresettebb al-Kaida-tagok DNS-mintáival hasonlítják össze. A listát bin Laden és Omár molla vezeti.

A kutatóegységek távozásuk előtt számos bunkert, tűzállást és barlangot semmisítettek meg, többek között egy hatalmas barlangrendszert is - írja a BBC. Az amerikaiak szerint több száz al-Kaida harcos vesztette életét a hegyek között vívott csatákban 2001 decemberében. Ezt a számot azonban sokan vitatják, és azt állítják: az al-Kaida tagjainak jelentős része meg tudott szökni, sokuk Pakisztánba menekült.

Korábban:

Bin Laden és az al-Kaida Európát fenyegeti