Arafat elhagyhatja Rámalláhot

Vágólapra másolva!
Enyhítik Arafat palesztin vezető mozgásának korlátozását, jelentették be az izraeli miniszterelnök hivatalában. Arafat december 3-a óta nem hagyhatta el Ramalláhot. A palesztin elnök egyelőre nem utazhat külföldre.
Vágólapra másolva!

Izrael hétfőn megengedte, hogy Jasszer Arafat palesztin elnök elhagyja a ciszjordániai Rámalláhot, ahol december 3-a óta gyakorlatilag házi őrizetben tartották.

A jeruzsálemi miniszterelnöki hivatal szerint a palesztin elnök mostantól szabadon közlekedhet a palesztin autonómia területén, azaz Ciszjordániában és a Gázai övezetben.

"Miután letartóztatták mind a hat gyanúsítottat, Ariel Saron miniszterelnök úgy döntött, hogy nem korlátozza tovább Arafat közlekedését a Palesztin Hatóság területén" - áll a közleményben. Izrael Rehavam Zeévi izraeli idegenforgalmi miniszter merénylőinek letartóztatását követelte Arafattól.

Szaeb Erakat, a helyi kormányzati ügyek palesztin minisztere szerint Simon Peresz izraeli külügyminiszter a palesztin parlament elnökével, Ahmed Koreijel tartott találkozóján közölte: Arafat egyelőre nem utazhat külföldre. Erakat szerint a palesztinok ezt nem fogadják el.

Korábban:

Öt palesztin halt meg a mai támadásokban