Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szinte egy időben, két balesetben haltak meg az ikrek

Vágólapra másolva!
Egy hetvenéves finn ikerpár két tagja néhány órás különbséggel ugyanazon az úton szenvedett halálos balesetet. Mindkét testvért biciklizés közben ütötte el egy teherautó.
Vágólapra másolva!

Egy hetvenéves ikerpár két tagja néhány órás különbséggel halt meg, ugyanazon a Finnország északi részén lévő úton történt balesetben.

Az ikerpár egyik tagját biciklizés közben ütötte el egy teherautó, 600 kilométerre Helsinkitől. Körülbelül két órával később bátyja áthajtott kerékpárjával ugyanazon az úton, amikor őt is elütötte egy teherautó. A másodiknak elhalálozó testvér attól a helytől másfél kilométerre veszítette életét, ahol testvére meghalt.

"Ez egy egyszerű véletlen. Bár az út elég forgalmas, nem történnek mindennap balesetek" - mondta egy rendőrtiszt. A rendőrség szerint nem valószínű, hogy a második áldozat tudott testvére haláláról, amikor meghalt, mert hivatalosan még nem értesítették a családot.

Sok ikerpár hiszi, hogy titokzatos kapcsolat van kettőjük között, és érzik egymás fájdalmát vagy bánatát - írja a BBC tudósítója. De az valóban ritka, hogy haláluk ideje ilyen közel essen és ennyire hasonlítson.

Ajánlat:

Ikertudománnyal foglalkozó oldal

Nem hiányzik a könyvtárából?

Török Gyula: Ikrek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről