<P class="MsoNormal">Eddig nem vetített felvétel a New York-i támadásról

Vágólapra másolva!
Az egyik amerikai tévétársaság pénteken műsorára tűzi azt a filmet, amit két francia filmes készített tavaly szeptemberben közvetlenül a World Trade Center összeomlása előtt. Az áldozatok hozzátartozói tiltakoznak, ezért a legszörnyűbb jeleneteket ábrázoló részeket kivágták.
Vágólapra másolva!

A World Trade Center ikertornyainak leomlásáról eddig sehol nem vetített filmet mutat be az amerikai CBS televízió pénteken. A felvételek egy kétórás műsorban láthatók majd, amelyet Robert De Niro vezet. “Mindenkinek látnia kell ezeket az egyedülálló felvételeket" - mondta De Niro.

A filmet egy francia testvérpár készítette, akik épp egy tűzoltóegység munkájáról forgattak a helyszínen dokumentumfilmet. Jules és Gedeon Naudet röviddel az összeomlás előtt léptek be a WTC-be, így le tudták filmezni az épületben tartózkodók pánikszerű menekülését. Egyikük ezek után a tűzoltók parancsnokát követte háromnegyed órán keresztül a kamerával, amint a megsérült toronyházban intézkedik, a másik filmes pedig az utcán folytatta a forgatást.

Az áldozatok hozzátartozói meg akarták akadályozni, hogy a film adásba kerüljön. A CBS vezetése végül úgy döntött, hogy levetíti az anyagot, de kivágták belőle a legborzalmasabb jeleneteket ábrázoló részeket.

Korábban:

Nagy mennyiségű pénz a WTC romjai alatt

Fórum:

Miért omlott össze a WTC két tornya?

Nem hiányzik a könyvespolcáról?

A terror percei

A terror napja NYC 9.11 - támadás Amerika ellen