Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Izrael folytatja a harcot a palesztin terrorizmus ellen

Vágólapra másolva!
Az izraeli hadsereg kedd este újabb megtorló támadásokat hajtott végre ciszjordániai palesztin célpontok ellen, köztük Rámalláh közelében egy "célzott" rakétatámadást, amelyben két palesztin szélsőségest megölt.
Vágólapra másolva!

Az izraeli harci helikopterről kilőtt rakéta egy gépkocsit talált el, megölve Marvan Bargutinak, az Arafat vezette Fatah szervezet ciszjordániai vezetőjének terroristaként körözött munkatársát és az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai palesztin fegyveres szervezet egyik tagját. Az előbbi férfi, Mohannad Abu Halava - aki a Jasszer Arafat elnök testőrségeként emlegetett 17-es Erőnek is tagja volt - tavaly augusztusban túlélt egy ilyen rakétatámadást. Halavát nyolc izraeli meggyilkolásáért körözték. A találat következtében alaktalan ronccsá vált gépkocsi két további utasa (a 17-es Erő egy másik tagja és egy civil) sem élte túl a támadást.

Ugyanebben az időben F-16-os izraeli vadászbombázók támadást hajtottak végre a 17-es Erő betlehemi épülete ellen. Áldozatokról egyelőre nincs hír.

Az előzőleg Gáza városa ellen végrehajtott esti támadásban az izraeli vadászbombázók és helikopterek legalább nyolc rakétát lőttek ki, súlyosan megrongálva a palesztin rendőrség ottani főhadiszállását. Ez volt a palesztin hatóságok utolsó olyan épülete Gázában, amely még nem kapott találatot.

A Hamász szélsőséges iszlám szervezet vállalta magára azt a Kasszám-2 típusú rakétákkal végrehajtott délutáni támadást, amely először talált el izraeli várost, három személyt, köztük egy kisgyermeket megsebesítve. A Gázai övezettől öt kilométerre fekvő Szderotra három rakétát lőttek ki, a Hamász közleménye szerint "válaszul a cionisták népünk ellen elkövetett bűncselekményeire".

Korábban:

Négy halott egy Tel-Aviv-i merényletben

Izraeli légitámadás Betlehemben

Nem hiányzik a könyvtárából?

Ian V. Hogg: Az izraeli hadigépezet

Martin Gilbert: Izrael Története

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről