Bíróság előtt Pearl elrablója

Vágólapra másolva!
Megérkezett a karacsi bíróság elé Omar sejk, akit azzal vádolnak, hogy a háttérből ő irányította Daniel Pearl amerikai újságíró elrablását. A pakisztáni bíróság környékére több száz rendőrt vezényeltek ki. A bíróság további 14 nappal meghosszabbította Ahmed Omar Szajed sejk előzetesét.
Vágólapra másolva!

Szigorú biztonsági intézkedések közepette szállították a karacsi bíróságra Ahmed Omar Szajed sejket, akit azért állítanak a pakisztáni bíróság elé, mert őt vádolják Daniel Pearl amerikai újságíró elrablásának irányításával. Omar sejket még azelőtt elfogták, hogy kiderült: az amerikai újságírót meggyilkolták. A sejk fejét fehér csuklya fedte, amikor bevezették a bíróság épületébe - írja a CNN. A sejkkel együtt megjelent a bíróság előtt két másik ember is, akiket az emberrablással összefüggő elektronikus levelek küldésével
gyanúsítanak.

A pakisztáni hatóságok csak kevés információt közöltek az üggyel kapcsolatban, azt viszont elmondták, hogy Omar sejk beismerő vallomást tett. A sejknek a vallomását meg kell ismételnie a karacsi bíróság előtt is. Omar sejknek az amerikai újságíró elrablásának és megölésének a vádjával is szembe kell néznie a pakisztáni bíróságon.

Omar sejk az előző tárgyaláson bejelentette: nincs szüksége jogi képviselőre, mert nem akar védekezni a vádak ellen.

Az amerikai külügyminisztérium csütörtökön közölte, hogy a 38 éves újságírót megölték elrablói. Pearl Karacsi városában tűnt el január 23-án, miközben oknyomozó riporton dolgozott iszlám körökben. Az FBI és a pakisztáni illetékesek olyan videoszalag birtokába jutottak, amelynek alapján teljesen egyértelmű, hogy a 38 éves Pearl halott. A szalagon a fogságban tartott újságíró látható, és az is, ahogy fogva tartói torkát elvágva meggyilkolják.

Korábban:

Azonosították az amerikai újságíró gyilkosait

Meghalt az elrabolt újságíró