Újabb izraeli behatolás palesztin területre

Vágólapra másolva!
A palesztin fennhatóság alatt lévő Nábluszba hatoltak be kora reggel izraeli tankok, majd hamar el is hagyták a térséget. A támadás válaszként érkezett egy szombati palesztin akcióra.
Vágólapra másolva!

Izraeli tankok bevonultak a palesztin fennhatóság alatt lévő Nábluszba, nem sokkal azután, hogy izraeli harci gépek palesztin célpontokat támadtak a Gázai-övezetben. A támadás válaszként érkezett arra, hogy szombaton palesztin fegyveresek lelőttek egy izraeli asszony, és megsebesítettek közel 30 embert Izrael déli részén. A gyors bevonulás nem tartott sokáig, állítólag heves ellenállásba ütköztek a tankok.

Miután nemrég a palesztinok kilőttek egy új típusú házi készítésű rakétát Izrael déli részére, Izrael bejelentette, hogy a palesztin támadásokat súlyosan megtorolja.

Szombat éjjel izraeli F16-osok két bombát is ledobtak Jasszer Arafat palesztin vezető főhadiszállására, és leromboltak két gázai rendőr-parancsnokságot. A támadás második hullámában izraeli apacs helikopterek tüzet nyitottak, és kilőttek nyolc rakétát egy fémmegmunkáló üzemre a Gázai-övezet északi részén - jelentették palesztin források. Izrael korábban is támadta az üzemet, mondván, hogy rakétákat készítenek ott. Állítólag üzleteket, házakat és még egy óvodát is leromboltak a rakéták. Több mint 30 ember sérült meg, köztük két ENSZ-alkalmazott - írja a BBC.

Korábban:

Izraeli légitámadás Gázában

Könyvajánlat:

Ian V. Hogg: Az izraeli hadigépezet