Négy palesztin halt meg egy felrobbant autóban

Vágólapra másolva!
Valószínűleg izraeli rakétatámadás következtében robbant fel az az autó, melyben négyen meghaltak. Palesztin közlés szerint a Népi Front Palesztina Felszabadításáért nevű szervezet tagjai ültek az autóban.
Vágólapra másolva!

Négy palesztin vesztette életét a Gázai övezet déli részén, amikor gépkocsijuk felrobbant - közölték palesztin biztonsági források hétfő reggel. A robbanás az egyiptomi határtól nem messze, Rafah település közelében történt, a Gázát Hán-Júnisszal összekötő út mentén. A négy halotton kívül két sebesültje is volt a robbanásnak, az egyik sérült állapota súlyos.

Az autóban a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (FDLP) elnevezésű szervezet négy tagja ült - állítják palesztin források. A robbanásnak eddig három áldozatát azonosították. A gépkocsi a palesztin biztonsági szolgálat egyik őrhelye közelében robbant fel. A Najef Havatme vezette, damaszkuszi székhelyű Népi Front Palesztina Felszabadításáért ellenzi a megbékélést Izraellel.

Az izraeli rendőrségtől származó adatok szerint egyedül Jeruzsálemben 31 halottja és 475 sebesültje volt a palesztinok által végrehajtott támadásoknak 2001-ben. A városban összesen 90 támadást hajtottak végre az év során, tizenkettőt a belvárosban. Az Izraelt az 1967-ben megszállt területektől elválasztó zöld vonalon belül összesen 209 erőszakos cselekmény történt - derült ki a rendőrség tájékoztatásból.

Simon Peresz izraeli külügyminiszter szerint Irán 8000 olyan rakétával látta el a libanoni székhelyű Hezbollah síita szervezetet, amelyek Libanonból indítva elérhetik az izraeli városokat. Az izraeli diplomácia vezetője erről az International Herald Tribune hétfői számában nyilatkozott. Peresz szerint e rakéták hatótávolsága 20 és 70 kilométer között van, s ezek a fegyverek közvetlen veszélyt jelentenek Izraelre. Akár az észak-izraeli Haifa kikötővárost is támadhatják ezekkel a rakétákkal. Peresz kijelentette: Izrael nem fogja eltűrni, hogy ilyen rakétákkal támadjanak izraeli célpontokra, és erre figyelmeztetni fogja Libanont.

Korábban:

Saron palesztin vezetőkkel találkozott