<P style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; mso-layout-grid-align: none">AIDS-es rabok vágták fel az ereiket Oros

Vágólapra másolva!
Az embertelen körülmények ellen tiltakozott az a több tucat rab, aki a hét végén felvágta az ereit egy oroszországi börtönben. Az AIDS-es rabok azt szeretnék elérni, hogy egészségi állapotuk miatt ne kelljen olyan fárasztó gyakorlatokat végezniük, mint társaiknak.
Vágólapra másolva!

Több tucat elítélt vágta fel az ereit a hétvégén egy kalinyingrádi fegyházban, tiltakozásul az embertelen körülmények miatt. A tiltakozók valamennyien AIDS-esek voltak. Erről az Interfax hírügynökség számolt be. Azt nem tudni, hogy az akció után milyen állapotban vannak a rabok. A fegyházban 300 AIDS-beteg férfi raboskodik, közülük hetvenen a múlt héten hasonló módon tiltakoztak a bánásmód ellen.

A kalinyingrádi tiltakozók azt szeretnék elérni, hogy egészségi állapotuk miatt ne kelljen reggeli sorakozón részt venniük, tornázniuk, és a közös étterem helyett a cellájukban szeretnének ebédelni. A becslések szerint az orosz börtönökben több mint 30 ezer AIDS-es elítélt van. Az országban hivatalosan 200 ezer beteget tartanak számon, de a különböző egészségügyi szervezetek legalább egymillió emberről tudnak.