Két francia is raboskodik Guantánamón

Vágólapra másolva!
A francia külügyminisztérium közleménye szerint két francia állampolgárt is fogva tartanak a kubai Guantánamo támaszponton. Hubert Vedrine külügyminiszter közölte: reméli, hogy a foglyok a törvénynek megfelelő bánásmódban részesülnek. Korábban a Le Parisien című lap nyilvánosságra hozott egy listát, mely szerint állítólag hat francia raboskodik Guantánamón.
Vágólapra másolva!

A francia külügyminisztérium hivatalosan is megerősítette, hogy két francia férfit is fogva tartanak az amerikai katonai bázison a kubai Guantánamón. A Le Parisien című lap korábban nyilvánosságra hozott egy állítólagos CIA-listát, melyen hat francia férfi neve szerepelt.

A külügyminisztérium közleményében arra nem tért ki, hogy a hat férfi közül melyik kettőt tartják fogságban Kubában, vagy hogy egyáltalán köztük vannak-e. Hubert Vedrine külügyminiszter közölte: reméli, hogy a két fogoly a törvénynek megfelelő bánásmódban részesül. Vedrine hozzátette: "kívánatosabb" lenne, ha a két férfi francia bíróság előtt felelne bűneiért.

A listán szereplő egyik férfit már több éve azzal gyanúsítják, hogy logisztikai támogatást nyújt számos fundamentalista iszlám csoportnak, míg egy másikat korábban egyszer már letartóztatta a rendőrség. A házkutatás során katonai ruhákat és olyan elektronikai alkatrészeket találtak a rendőrök, amelyek arra utaltak, hogy a férfi bombát készített - írja a BBC.

Korábban:

Rumsfeld meglátogatta az elfogott terroristákat