Izrael visszavágott a pénteki merénylet miatt

Vágólapra másolva!
Az izraeli hadsereg harci gépekkel támadt palesztin célpontokat a Gáza övezetben és a nyugati parton. A repülőgépek támadása válasz a pénteki Tel Avivban elkövetett merényletre, melyben legalább 22 ember sérült meg.
Vágólapra másolva!

Izrael harci gépekkel támadt palesztin biztonsági épületeket a Gáza övezetben, és a nyugati parton, néhány órával a pénteki Tel Aviv-i öngyilkos merénylet után. A merényletben legalább 22, más híradások szerint 26 ember megsérült.

A péntek esti légicsapások okozta károkról egyelőre nem érkeztek részletes jelentések, a CNN szerint találat ért olyan gázai épületeket is amelyekben Jasszer Arafat palesztin vezető, a palesztin haditengerészeti rendőrség, és Arafat testőrsége - a Force 17 - irodái voltak. A nyugati parton Tulkaremben, a fő kormányzati épületet érték rakétatalálatok - állítják palesztin illetékesek.

Tulkarem kormányzója Ariel Saron izraeli miniszterelnököt vádolta a támadások miatt, és közölte hogy a palesztinok nem hátrálnak meg. Izzidin An.Sharif terroristának nevezte az izraeli kormányt, és kijelentette, hogy soha nem fogják feladni - írja a CNN.

A pénteki öngyilkos merényletért, melyet egy zsúfolt bevásárló negyedben követtek el, még senki nem vállalta a felelősséget. A palesztin hatóság egyaránt elítélte a merényletet, és az izraelieket, utóbbiakat azért, mert megöltek több palesztin aktivistát. A Tel Aviv-i merénylet előtt egy nappal az izraeliek megöltek egy aktivistát, Bakr Hamdant. Izrael szerint Hamdan több tucat merénylet megszervezéséért felelős.

Korábban:

Huszonhat embert sebesített meg egy merénylő Izraelben