Kabulban építenék újjá az ikertornyokat

Vágólapra másolva!
Amerikában olyan tervek láttak napvilágot, amelyek szerint a tavaly szeptemberi merényletek áldozatainak emlékére, valamint a tálib rezsim felett aratott fényes amerikai diadal megörökítésére Kabulban építenék újjá a World Trade Center kicsinyített mását.
Vágólapra másolva!

Egy amerikai óriáscég elképzelései szerint a lerombolt ikertornyok kicsinyített mását az afgán fővárosabn, Kabulban kellene újjáépíteni. A Frontier Post című pakisztáni lap arról írt, hogy a terv támogatói úgy gondolják: a kabuli hasonmás felhőkarcolók méltó emlékművei lennének a tavaly szeptemberi terrortámadás sok ezer áldozatának. A terv kigondolói egyben az amerikaiaknak a tálib rezsim felett aratott diadalát is megörökítenék az épülettel.

A cikk írója úgy tudja: a jelenlegi afgán vezetés nem ellenzi a tervet, sőt afgán és amerikai mérnökök máris a megfelelő telket keresik, hogy minél előbb hozzákezdhessenek az építkezéshez. Az elképzelések szerint a kabuli királyi palota közelében állnának a tornyok, amelyek magasságáról még vitatkoznak.

Más tervek is születtek a World Trade Center maradványainak felhasználásáról, egy indiai üzletember 33 tonnát megvásárolt a romokból, és azt szeretné, ha a fémdarabok összeolvasztása és feldolgozása után házak százai épülhetnének belőlük Indiában. Az eddig megvett 33 tonnányi rom hajókon már meg is érkezett Indiába.