Vágólapra másolva!
Bin Laden szerint a Nyugat gyűlöli az iszlám vallást - áll a terrorsitavezér legutóbbi videóüzenetében, melyet a katari Al-Dzsazíra televízió tett közzé. Az arab tévé szerint a felvétel az utóbbi két hétben készült, de csak csütörtökön mutatják be teljes terjedelmében a kazettát.
Vágólapra másolva!

A szaúdi származású terrorista, akit a szeptember 11-i Egyesült Államok elleni merényletek megszervezésével vádolnak, azt állítja, az öngyilkos merényleteket azért hajtották végre, hogy az Egyesült Államok ne támogassa tovább Izraelt.

Bin Laden katonai öltözékben, Kalasnyikov géppisztollyal oldalán beszél a felvételen arról, hogy a Nyugat mennyire utálja a muzulmánokat, és azt állítja, az amerikaiak hazudnak, amikor téves találatokról beszélnek, szerinte a gépek szándékosan bombáztak egy mecsetet Khosztban.

Az arab tévé szerint a felvétel az elmúlt két hétben készült, de azt nem árulták el, hogy honnan szerezték meg a kazettát. A Pentagon nem tudta megállapítani, hogy valódi-e a felvétel, és hogy mikor készülhetett. Az Al-Dzsazíra csupán egy kivonatot tett közzé a felvételből, a teljes - 30 perces - anyagot csütörtökön adják le.

November 3. óta ez az első videoüzenet bin Ladentől, melyet a katari televízió közvetít - írja a BBC.