Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Életét vesztette a Jordániából meglőtt izraeli katona

Vágólapra másolva!
Kedden belehalt sérüléseibe az az izraeli katona, akit ismeretlen fegyveresek sebesítettek meg az izraeli-jordániai határ térségében. Az újabb áldozattal járó incidens a Jordán folyó völgyének északi részén történt. A legújabb jelentések szerint a sortűz a határon túlról érkezett és további négy izraeli katonát megsebesített. Jordánia közben cáfolta, hogy a határ jordán oldaláról jöttek volna a lövések
Vágólapra másolva!

Az izraeli katonák tüzet nyitottak az ismeretlen támadók irányába és átlépték a jordániai határt a tettesek üldözésére. A hajszába több helikopter is bekapcsolódott a szárazföldi erők mellett. A jordániai katonák már korábban megkezdték a kutatást a tettesek után.

Ugyancsak Ciszjordániában az izraeliek lelőttek egy palesztin aktivistát, aki előzőleg részt vett abban a támadásban, amelyben súlyosan megsebesült egy zsidó telepes. A palesztin támadók hárman vagy négyen lehettek, és a Túl-Karm-Náblusz útvonal közelében lévő Ramin településnél támadtak a telepesre.

Az újabb áldozatokkal az AFP összesítése szerint 1114-re emelkedett a tavaly szeptember óta tartó erőszakos cselekményekben elhunytak száma. A halottak között 858 a palesztinok és 233 az izraeliek száma.

Jordánia egyébként később cáfolta, hogy a határ jordán oldaláról sebesítették volna meg a később életét vesztett katonát. A jordániai kormány szóvivője szerint a lövések izraeli oldalról jöttek, és azt követően az izraeli hadsereg - saját állításával ellentétben - nem lépett Jordánia területére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről